Лимончело

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Лимончело
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Общо
24 мин.
Порции
1
"Когато животът ти поднесе лимони, направи си .....лимончело"

Необходими Продукти

  • алкохол - 1 л (4 1/4 ч.ч.) (аз ползвам водка)
  • лимони - 7 зрели, добре измити и подсушени
  • вода - 1 л (4 1/4 ч.ч.)
  • захар - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам жълтия слой на лимоновата кора, използвайки белачка за картофи. Поставям обелките в голяма стъклена бутилка и заливам с водката. Затварям добре бутилката и оставям 12 дни на стайна температура.

Загрявам водата, щом заври, свалям от огъня и добавям захарта. Бъркам, докато се разтвори. Оставям сместа да се охлади.

Прецеждам отлежалия 12 дни алкохол от корите и го смесвам със захарния разтвор.

Оставям да почива за нови 10 дни в добре запечатана стъклена бутилка.

След този период лимончелото е готово.

От така зададените пропорции ще получите приблизително 1.75 литра лимончело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: