Начин на приготвяне
За приготвяне на Лимонов кекс с лимончело и шоколад първо разбийте яйцата със захарта.
Сложете содата в киселото мляко, разбъркайте и изсипете при яйцата.
Прибавете олиото, ванилията, лимоновата кора и лимончело. Разбийте хубаво и прибавете брашното.
Отново разбийте хубаво сместа и към нея прибавете нарязаният на дребни парченца натурален шоколад.
Леко разбъркайте сместа и я изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс.
Печете в загрята фурна на 180 г до готовност (за около 40 мин.) .
Разтопете белия и млечния шоколад отделно един от друг и прибавете към всеки от тях по 1 ч.л. масло.
Върху изпечения кекс полейте с белия, а после с млечния шоколад, така че да се разтече по стените му.
Така приготвен лимоновия кекс с лимончело и шоколад е готов за поднасяне.