Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта със заквасена сметана и бишкоти

Торта със заквасена сметана и бишкоти

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Торта със заквасена сметана и бишкоти
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Това е от онези торти, които не може просто да опиташ, ами ти идва да я изядеш цялата"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 33 бр.
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладко от смокини - 200 г
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - смлени за поръсване
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сметаната със сока (течността) от смокиновото сладко. Ако не е достатъчно сладко по ваш вкус, добавете захарта и отново хубаво разбъркайте.

Подредете първия ред от бишкотите във форма за торта с падащи стени. Моята форма е кръгла и затова се наложи да режа ъгълчета и малки части от бишкотите, за да получа запълнен ред от бишкоти.

Най-лесно би било с правоъгълна форма за торта, но ако нямате, можете да използвате и кръгла.

Затоплете леко прясното мляко и поръсете леко върху бишкотите, като не прекалявате, тъй като бишкотите ще омекнат от сметаната. Отгоре сипете едната част от сметановия крем (мислено разделете крема на 3 части).

Нарежете смокини от сладкото на тънки резенчета и подредете върху сметаната. Направете втори ред от бишкотите и отново повторете всичко. Завършете с бишкоти и крем.

Поръсете бишкотената торта със смлени орехи и кокосови стърготини.

Приберете тортата за една нощ в хладилника, за да омекнат бишкотите.

Форма за торта с диаметър 15 см - 3 реда бишкоти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: