Начин на приготвяне
Смесете сметаната със сока (течността) от смокиновото сладко. Ако не е достатъчно сладко по ваш вкус, добавете захарта и отново хубаво разбъркайте.
Подредете първия ред от бишкотите във форма за торта с падащи стени. Моята форма е кръгла и затова се наложи да режа ъгълчета и малки части от бишкотите, за да получа запълнен ред от бишкоти.
Най-лесно би било с правоъгълна форма за торта, но ако нямате, можете да използвате и кръгла.
Затоплете леко прясното мляко и поръсете леко върху бишкотите, като не прекалявате, тъй като бишкотите ще омекнат от сметаната. Отгоре сипете едната част от сметановия крем (мислено разделете крема на 3 части).
Нарежете смокини от сладкото на тънки резенчета и подредете върху сметаната. Направете втори ред от бишкотите и отново повторете всичко. Завършете с бишкоти и крем.
Поръсете бишкотената торта със смлени орехи и кокосови стърготини.
Приберете тортата за една нощ в хладилника, за да омекнат бишкотите.
Форма за торта с диаметър 15 см - 3 реда бишкоти