Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолани с кисело зеле и суджук в гювеч

Джолани с кисело зеле и суджук в гювеч

Джолани с кисело зеле и суджук в гювеч
Снимка: Росица Петрова
4 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Едни джоланчета не ги ли заровите в кисело зеле и покриете с домашен суджук - пишете ги пропилени"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 3 бр. (около 1, 5 кг)
  • кисело зеле - 1 зелка (средна)
  • суджук - 1 бр. (за сушене)
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за мариноване на джоланите:
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за мариноване на джоланите. Разбъркайте, за да се смесят добре.

Направете дълбоки разрези в месото и намажете обилно джоланите. Оставете ги в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.

Нарежете киселото зеле. Смесете го с олиото и червения пипер. Поставете го на дъното на глинения съд. Отгоре наредете маринованите джолани и суджука, нарязан на 6 парчета. Сипете 1 ч.ч. вода.

Сложете да се пече в студена фурна, която включете на 250 градуса за 1 час. След това намалете температурата на 180 градуса за още 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: