Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Меса с кисело зеле в гювеч

Меса с кисело зеле в гювеч

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Меса с кисело зеле в гювеч
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Любителите на класическата рецепта за месо с кисело зеле в гювеч ще ви кажат, че предвидливите кулинарки, които са замразили кисело зеле във фризера, ще могат да му се насладят и в средата на лятото"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • свинско месо - 400 г
  • наденица - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.

Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.

Сложете зеле, пилешко месо, зеле, свинско месо, зеле, наденица. Пръснете и ориза измежду редовете.

Поръсете с червен и черен пипер на вкус. Добавете 2-3 чаени чаши вода. Сложете гювеча да се пече на бавен огън около час-два. Сервирайте от всичко по малко в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: