Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Месно руло с гауда във фурна

Месно руло с гауда във фурна

Месно руло с гауда във фурна
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Няма да ви увещаваме да го опитате - не може да ухае толкова божествено, а ние да си губим времето да говорим с вас"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 т.
  • гауда - 100 г. слайс
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 клончета
  • чушки - 2 бр. червена, зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • галета - за овалване
  • маслини - за гарниране
  • кисели краставички - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно.

Прибавете ги към каймата. Чукнете яйцето, прибавете ситно нарязаните чушки и магданоз.

Омесете всичко до еднородност.

Върху стреч фолио поръсете обилно с галета. Разстелете каймата. Наредете гаудата и свийте на руло.

Внимателно поставете рулото в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна. Готовото руло поръсете с магданоз.

Поднесете топло с подходяща гарнитура - маслини и кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: