Бисквитена торта с крем Англез

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
11/12/2018
"Хапваме и си мислим - въобще как досега сме живели без да сме опитали тази Бисквитена торта с крем Англез "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо916
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити за торта - 2 плика (около 500 г)
  • ванилия - течна 1 ч.л.
  • сметана - 1 л пълномаслена
  • мляко - 1 л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 16 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с приготвянето на крема: В тенджера добавям млякото, сметаната и 1 ч.ч. от захарта. Включвам котлона на ниска температура, разбърквам, докато сместа стане гореща. Отнема около 10-15 минути.

Изключвам котлона и оставям тенджерата на печката. В средна купа разбивам жълтъците с останалата захар, докато тя се разтопи и сместа стане бледо жълта.

Взимам 2 чаши от сметановата смес и постепенно я добавете към жълтъците, като разбърквам постоянно. Сипвам получената смес при сметаната.

Готвя крема на ниска температура, докато се сгъсти, като продължавам да разбърквам с дървена лъжица. Отнема около 5-8 минути.

В тавичка слагам малко от крема Англез. Отгоре редя един ред бисквити (според вида на бисквитите преценявам дали да ги потопя в малко прясно мляко - ако са обикновени, е желателно да ги потопите, понеже са по-твърди).

Слагам крем, пак редя бисквити и накрая слагам крем и украсявам със захарни пръчици.

Оставям бисквитената торта на хладно място 3-4 часа да стегне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар