Печено говеждо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено говеждо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Признаваме ви за майстори, ако успеете да сготвите това крехко говеждо"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг или повече младо
  • моркови - 2 - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки, повече или по - малко
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • розмарин - клонка
  • олио
  • бульон - говежди
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете парчето месо от излишни тлъстини, ако има. Леко овкусете с подправки без сол и го запържете от всички страни в дълбок съд със сгорещено олио, за да се запечата.

На дъното на дълбока тава или гювеч капнете малко мазнина и направете канапе от едро нарязаните зеленчуци, клонка розмарин.

Долейте говежди бульон, колкото да покрие канапето. Запечатаното масло може да шпиковате по желание с парченца чесън и моркови, но може и само да го натъркате със сол, черен пипер и мащерка.

Поставете говеждото върху зеленчуците в гювеча/тавата. Покрийте съда с капак/фолио и сложете да се пече в загряна на 220 градуса фурна за 30 минути, след което намалете на 160 градуса и печете още около час.

Печеното говеждо е готово, когато го боднете до средата с клечка и от него излязат бледо розови или леко прозрачни сокове.

Готовото месо извадете в голяма чиния. Извадете зеленчуците от тавата, а останалата течност загрейте с брашно и малко бульон, като бъркате непрекъснато получения сос.

Поднесете порция печено говеждо със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: