Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки Гърди в Креолски сос

Пилешки Гърди в Креолски сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки Гърди в Креолски сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4
"Тайната на Сочните пилешки гърди е в соса, в Креолския сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - около 400 г пеперуда
  • мащерка - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1/2 ч.л. на гранули
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • царевичен грис - 100 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • за Креолския сос
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 120 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • праз - големина колкото палец
  • хрян - 1 ч.л. настърган
  • сос уорчестър - 1/2 ч.л.
  • целина - 1 листо
  • чесън - 1/2 ч.л. на гранули
  • бял пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като поставите всички продукти в блендер и разбиете до еднородна смес.

Пригответе пилешките гърди, като разделите пеперудата и леко начукате филетата под свежо фолио, колкото да се уравнят на дебелина. Разрежете ги на по две парчета.

Сипете брашното и царевичния грис в чинии. Яйцето разбийте с чесъна, нарязания магданоз и мащерката. Оваляйте пилешките пържолки в брашното, изтупайте излишното, потопете в яйцето и накрая в царевичния грис.

Изтупайте излишното. Изпържете в загрято олио за около 8 мин (общо за двете страни). Поднесете панираните пилешки филета със соса в купичка за потапяне или ги поднесете заляти със соса.

Рецептата е взаимствана от gotvetesmen.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: