Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пълнени пилешки гърди в сос

Пълнени пилешки гърди в сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени пилешки гърди в сос
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ястие, което ще впечатли гостите ви"

Необходими Продукти

  • пилешка пържола - 6 бр.
  • бекон - 6 бр. листа
  • салам - 50 г пикантен
  • моцарела - 50 г
  • сирене - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за пържене
  • за соса
  • гъби - 200 г
  • заквасена сметана - 400 мл готварска
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • урнебес - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте добре пилешките гърди и ги овкусете със солта и черния пипер.

Подредете върху пилешките пържоли бекона, пикантния салам и малко моцарела и сирене.

Навийте ги на пилешки рулца и ги изпечете на грил тиган от двете страни до златисто кафяво месо.

Сложете зехтина за пържене, след което сложете чесъна и лука да се задушат. Когато зеленчуците, омекнат се заливат със сметаната за готвене.

Варете за няколко минути, след което добавете урнебеса, солта и черния пипер.

Сервирайте пълнените пилешки гърди в сос с гарнитура от пържени картофи.

Консумирайте, докато пилешките пържоли са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: