Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Вкусни пилешки гърди с портокалов сос

Вкусни пилешки гърди с портокалов сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Вкусни пилешки гърди с портокалов сос
Снимка: Ivelina
1 / 4
23/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Разкош в чиния - пилешки гърди с портокалов сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г без кожа и кости
  • портокали - 1 бр. органичен
  • кашкавал - към 100 г
  • лешници - 4 с.л. или бадеми, едро нарязани
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
  • брашно - 40 г за овалване на филетата
  • портокалов сос
  • краве масло - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • картофено нишесте - 1 с.л. (или др. безглутеново)
  • портокалов сок - 200 мл органичен
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • порто - към 100 мл, бяло или друго десертно
  • шамфъстък - за поръсване или едро нарязани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пилешки гърди са достатъчно елегантни за много празничен повод и вечеря с приятели. Приготвят се лесно и са невероятно вкусни и ароматни. Комбинацията аспержи и портокал е класика и ви препоръчвам.

Измийте добре портокала, подсушете го и го нарежете на две, едната половина обелете и отделете вътрешността за плънката, другата половина я нарежете на тънки филийки за декорация. Ако желаете, запържете в масло резените портокал!

Направете пилешкото вретено, като нарежете гърдите на половина по ширина, поставете между стреч фолио или пергаментова хартия, притиснете и разточете с точилка, докато пилешкото стане с дебелина дебелина около 1 и 1/2 см.

Намажете пилешките гърди с олио или зехтин. Поръсете със сол черен пипер и едро нарязани ядки бадеми или лешници.

Поставете нарязания на кубчета портокал и резенчета кашкавал скаморца върху всяко филе.

Навийте пилешките гърди с плънката и закрепете с клечки за зъби.

Оваляйте в брашно пълнените пилешки рулца.

Загрейте олио в тиган със една бучка масло до кипене. Добавете пилешките гърди и запържете до златиста коричка от всички страни за 5 минути.

Залейте запържените пилешки гърди с Порто (десертното виното) и оставете да се задушават, докато се глазира месото и виното се изпари.

След това добавете портокаловия сок (за предпочитане прясно изцеден) с нишестето и ароматизирайте с портокаловата кора.

Намалете котлона, покрийте и гответе още 8-10 минути до сгъстяване на соса.

Ако портокаловият сос стане по-гъст, добавете малко сок или вино и не се притеснявайте. Оставете на котлона за минутка и разбъркайте.

След като се сготви сосът, добавете малка бучка масло и разбъркайте.

Нарежете пилешките гърди на филийки и сервирайте с портокаловия сос, като гарнирате ястието с резенчета портокал и аспержи.

Непременно си пригответе и опитайте - рецептата за тези вкусни пилешки гърди с портокалов сос е шедьовър от вкусове и аромати!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: