Начин на приготвяне
Тези пилешки гърди са достатъчно елегантни за много празничен повод и вечеря с приятели. Приготвят се лесно и са невероятно вкусни и ароматни. Комбинацията аспержи и портокал е класика и ви препоръчвам.
Измийте добре портокала, подсушете го и го нарежете на две, едната половина обелете и отделете вътрешността за плънката, другата половина я нарежете на тънки филийки за декорация. Ако желаете, запържете в масло резените портокал!
Направете пилешкото вретено, като нарежете гърдите на половина по ширина, поставете между стреч фолио или пергаментова хартия, притиснете и разточете с точилка, докато пилешкото стане с дебелина дебелина около 1 и 1/2 см.
Намажете пилешките гърди с олио или зехтин. Поръсете със сол черен пипер и едро нарязани ядки бадеми или лешници.
Поставете нарязания на кубчета портокал и резенчета кашкавал скаморца върху всяко филе.
Навийте пилешките гърди с плънката и закрепете с клечки за зъби.
Оваляйте в брашно пълнените пилешки рулца.
Загрейте олио в тиган със една бучка масло до кипене. Добавете пилешките гърди и запържете до златиста коричка от всички страни за 5 минути.
Залейте запържените пилешки гърди с Порто (десертното виното) и оставете да се задушават, докато се глазира месото и виното се изпари.
След това добавете портокаловия сок (за предпочитане прясно изцеден) с нишестето и ароматизирайте с портокаловата кора.
Намалете котлона, покрийте и гответе още 8-10 минути до сгъстяване на соса.
Ако портокаловият сос стане по-гъст, добавете малко сок или вино и не се притеснявайте. Оставете на котлона за минутка и разбъркайте.
След като се сготви сосът, добавете малка бучка масло и разбъркайте.
Нарежете пилешките гърди на филийки и сервирайте с портокаловия сос, като гарнирате ястието с резенчета портокал и аспержи.
Непременно си пригответе и опитайте - рецептата за тези вкусни пилешки гърди с портокалов сос е шедьовър от вкусове и аромати!
Добър апетит!