Запечени Мандарини с Маскарпоне

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
12/12/2018
"Мандарини и маскарпоне - изумително сполучлива комбинация от вкусове и аромати "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се загрява и разбива със зехтина. Яйцето се разбива със захарта, 150 г маскарпоне и лимоновото масло на гладък крем.

Обелените, но цели мандарини се намазват с мед. Поставят се върху кухненска хартия във фурна, загрята до 220 г за 10 мин.

След като изстинат, се намазват отново с мед и поливат с крем. Отгоре се поставя парче маскарпоне и ментово листенце.

Запечените мандарини с маскарпоне имат отличен сладко-горчив вкус.

Стават за център на превъзходна плодова салата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар