Пържени морски дарове

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач201603732
13/12/2018
"Не само пържени, но и с ароматен сос - сега налейте по едно вино и идвайте да ги опитаме, че са най-вкусни, докато са топли "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 988
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • морски дарове - 1 кг
  • олио - 4 с.л. слънчогледово, рапично или царевично масло
  • царевично брашно - 4 с.л. тип 1100
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос табаско - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай морските дарове включват опашки от кралски скариди, ядки от черна мида, зеленоуста мида с черупката, филе от треска.

Приготвя се смес от брашното, чесънът и 2 ч.л сол, в която се овалват даровете без мидите с черупка. Пържат се в мазнината по около 1 мин. от всяка страна или докато ви харесат.

Последно се поставят в тигана мидите с черупка. Те се пържат 2-3 минути, като ядката

се полива с мазнина.

Останалото в тигана се редуцира с 1 с.л. от брашното и бялото вино. Добавят се соевият сос и табаско. Ври до получаване на кремообразен сос.

Сервира се с изобилие от лимонови парченца и отделно сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар