Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинския джолан. Направете с остър нож няколко диагонални разреза по месото, натъркайте го хубаво с малко сол, черен и червен пипер. Оставете настрани.
През това време нарежете киселото зеле, като си оставите едно-две външни листа цели.
Намажете с олио дъното на тенджера под налягане, отгоре сложете лист от киселото зеле и половината от нарязаното зеле. Поръсете с половината семена копър, натрошете половината сушена люта чушка и сложете отгоре джолана.
Върху джолана изсипете станалото кисело зеле, люта чушка и семена копър. Добавете олиото и водата и гответе под капак около 30 минути след като се вдигне налягането.
Изцедете и прехвърлете киселото зеле в тавичка, поръсете го с червен пипер, прехвърлете и джолана и подравнете зелето около него.
Запечете свинското на умерена фурна (180-200 градуса) за 15-20 минути до готовност.
Добър апетит! Джоланът с кисело зеле на фурна е готов.
Коментари