Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с кисело зеле на фурна

Пиле с кисело зеле на фурна

Пиле с кисело зеле на фурна
Снимка: Даниела Павлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Хубаво е, че това ястие със зеле се готви в голяма тава, защото всички много го обичат"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки бульон - 100 мл
  • зелев сок - 300 мл
  • червен пипер - какъвто имате
  • черен пипер - млян
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват, след това се отделя месото от кокала.

Зелето се измива хубаво, след това се нарязва на ситно и половината се поставя в тава или в гювече, добавят се месото, червен пипер, черният пипер и дафиновия лист.

След това се слага и другата половина от зелето, добавя се и сол на вкус, ако е необходимо, разбърква се с ръце, за да се смесят подправките, залива се с зелевия сок и бульона.

Пилето с кисело зеле се пече на умерена фурна един час - до златисто.

След това по желание пилето с кисело зеле на фурна се поръсва с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кисело зеле само с олио не става! То обича шарена сланинка или свинска мас.
30.11.2023 20:50
1
Анонимен
Анонимен
Така е за какво се мие и се добавя после от същият сок
29.06.2023 02:46
2
Анонимен
Анонимен
най голямата ви грешка е ,
че препоръчвате киселото зеле да се мие,
киселото зеле когато се готви не се мие , а се изтискава много добре от зелевия сок и се готви с мазнинка
22.01.2023 22:21
5