Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват, след това се отделя месото от кокала.
Зелето се измива хубаво, след това се нарязва на ситно и половината се поставя в тава или в гювече, добавят се месото, червен пипер, черният пипер и дафиновия лист.
След това се слага и другата половина от зелето, добавя се и сол на вкус, ако е необходимо, разбърква се с ръце, за да се смесят подправките, залива се с зелевия сок и бульона.
Пилето с кисело зеле се пече на умерена фурна един час - до златисто.
След това по желание пилето с кисело зеле на фурна се поръсва с червен пипер.
Коментари
че препоръчвате киселото зеле да се мие,
киселото зеле когато се готви не се мие , а се изтискава много добре от зелевия сок и се готви с мазнинка