Начин на приготвяне
Сложете 700 мл от млякото+захарта на котлона. В отделна купа разбъркайте останалото мляко, жълтъците и брашното.
Щом млякото тръгне да ври го махнете от котлона и през цедка бавно сипете млякото с жълтъците, като не спирате да бъркате.
Намалете котлона на най-слабо и върнете крема на котлона. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти много. Добавете маслото, ванилията и разбъркайте.
Оставете да се охлади, завит със стреч фолио. Ако е хванал коричка, преди нанасяне върху сладката пита го разбъркайте.
От бутер тестото изрежете 4 ленти с ширина от 1см. С жълтъка намажете тестото по краищата и върху намазаното сложете отрязаните лентички. Леко ги притиснете в ъглите и намажете и тях. Надупчете с вилица, без лентите.
Печете в загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Извадете и с пръсти натиснете бухналото тесто, без лентите.
Нанесете крема и декорирайте с плодове. Оставете за няколко часа или една нощ. Преди поднасяне поръсете плодовата пита с пудра захар.