Начин на приготвяне
Отваряме консервата с ананас и прецеждаме плода от компота. Разбиваме с миксер яйцата със захарта до получаването на кремообразна смес и захарта трябва да се разтвори. Добавяме олиото и киселото мляко, разбиваме добре.
Пресяваме брашното и бакпулвера. Преди да ги добавим към яйчената смес, трябва да подготвим тавичката. Вземаме тавичката, в която ще печем плодовата пита, слагаме хартия за печене, намазваме с малко олио и нареждаме ананасовите шайби върху хартията.
Продължаваме със сместа, добавяме брашното с бакпулвера и ванилията към яйцата и разбъркваме добре.
След като сме готови със сместа, изсипваме в тавичката върху ананаса и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Печем около 30 мин.
Докато чакаме да стане плодовата пита си правим сиропа. Вода и захарта слагаме на котлона да поврят, докато захарта се разтопи. Бъркаме периодично. Оставяме да изстине.
След като вече е готова плодовата пита, оставяме 10 минути да поизстине и я вадим с хартията от тавата.
Обръщаме я внимателно, махаме хартията и я оставяме в тавичката, в която сме я пекли. Изсипваме сока от консервата и сиропа, който сме направили от водата и захарта. Трябва винаги едното да е студено, ако питата е топла, то сиропът трябва да е студен или обратното.
Оставяме я за едно денонощие да попие добре сиропа и да поомекне. Колкото повече престои, толкова по вкусно става. По желание поръсваме с настърган шоколад.