Еленско с червен винен сос

26/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 276
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • еленско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • сушени подправки - 1 с.л.
  • сланина - 4 парчета
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • хвойна - 4 плодчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 125 мл
  • вино - 250 мл червено
  • сметана - 200 г
  • желе от червени боровинки - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със сол, черен пипер и сушените подправки. Отгоре се слага сланината и се закрепва.

Олиото се загрява и месото се запържва в него.

Магданозът се накълцва, лукът и чесънът се нарязват на кубчета и заедно с хвойната и дафиновия лист се добавят към месото.

Долива се бульонът и се пече във фурната 75 минути при 200 градуса, като се полива с отделения сос. След 45 минути се обръща.

Еленското се изважда от тигана и се слага на топло. Сокът от печеното се кипва заедно с червеното вино и се прецежда.

Добавят му се сметаната, желето, сол и черен пипер. Еленското се нарязва на парчета и се поднася със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар