Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Италиански винен сос

Италиански винен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Италиански винен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Ако ще приготвяте паста, направете го както трябва - започнете с приготвянето на подходящ сос за нея"

Необходими Продукти

  • червено вино - 4 с.л.
  • домати - 1.5 ч.ч. настъргани
  • чесън - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лук - 1.5 ч.ч. нарязан
  • сметана - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган, добавете чесъна и лука и ги задушете.

Добавете доматите и варете, докато сосът се посгъсти.

Прибавете ригана и сметаната и разбъркайте.

Добавете доматеното пюре, захарта, сол и ½ ч.ч. вода.

Кипнете и добавете виното, разбъркайте добре и махнете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: