Гъби с винен сос

IvankaIvanka
Новак
252422
Гъби с винен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 150 гр. (пресни)
  • олио - 1/2 ч.ч. (зехтин)
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и се сваряват във вода (около 2-2, 5л.), към която прибавяме малко сол. Сварените гъби се изваждат, оцеждат и задушават в мазнината за няколко минути с малко вода.

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и го прибавяме към гъбите. Задушаваме за около 5 мин. и добавяме последователно, като разбъркваме брашното, червения пипер и настърганите домати.

Оставяме го за 2-3 минути, след което поръсваме с черен пипер и сол, заливаме с бялото вино и отварата от гъбите.

Ястието се разбърква и се оставя за къкри на слаб огън до сгъстяването на соса. Може да се поднесе и като гарнитура към пържоли за невегетарианците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: