Картофки на фурна с розмарин и мащерка

15/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Ако знаете само колко се променя вкусът на картофките, като се добави мащерка и розмарин, веднага щяхте да включите фурната да загрява "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 106
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • зехтин - 100 мл
  • розмарин - 1 - 2 стръкчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка - сушена
  • чесън на прах - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се обелват, нарязваме като за пържене, но по-дебели резени. Бланшират се за кратко в подсолена вода и добре се отцеждат върху кърпа.

В купа се смесват зехтин, малко сол, черен пипер, листенца розмарин, чесън на прах, но може и без него, и сушена мащерка.

Заливаме картофките със сместа и добре да овалват да се овкусят от всички страни.

Нареждат се в широка тава върху хартия.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Сервираме печените картофи топли за обяд! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар