Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофки на фурна с розмарин и мащерка

Картофки на фурна с розмарин и мащерка

Картофки на фурна с розмарин и мащерка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ако знаете само колко се променя вкусът на картофките, като се добави мащерка и розмарин, веднага щяхте да включите фурната да загрява"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • зехтин - 100 мл
  • розмарин - 1 - 2 стръкчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка - сушена
  • чесън на прах - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се обелват, нарязваме като за пържене, но по-дебели резени. Бланшират се за кратко в подсолена вода и добре се отцеждат върху кърпа.

В купа се смесват зехтин, малко сол, черен пипер, листенца розмарин, чесън на прах, но може и без него, и сушена мащерка.

Заливаме картофките със сместа и добре да овалват да се овкусят от всички страни.

Нареждат се в широка тава върху хартия.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Сервираме печените картофи топли за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: