Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Крехки пуешки котлети на фурна

Крехки пуешки котлети на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крехки пуешки котлети на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Крехки са, но също така са и божествено вкусни - а с вече може да си ги приготвите и сами"

Необходими Продукти

  • пуешки котлети - 600 г.
  • бренди - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1/2, сока
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1/2 глава
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • кориандър - 5 - 6 стръка пресен
  • сол - 1 с.л. равна (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро. Натъракайте месото с черен пипер и подредете в тавичка, заедно с парченцата лук. Залейте със зехтина, брендито и лимоновия сок.

Оставете месото в хладилник да престои 3-4 часа, след това извадете за 30 минути на стайна температура.

Загрейте фурната на 200 градуса. В тавичката при месото налейте бульона и посолете. Свежите стръкове кориандър разположете най - отгоре.

Завийте с алуминиево фолио и печете 20 минути, след това премахнете фолиото и оставете месото да придобие лек загар, без да прекалявате, за да не изсъхне, а остане крехко.

Поднесете пуешките котлети топли с гарнитура от картофки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даяна Николова
Даяна Николова
Това наистина стана много вкусно!
16.12.2018 09:41
2