Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете леко за около 2 мин. лука и чесъна.
Добавете каймата и пържете, докато разбърквате и натискате с шпатула, докато стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин.
Добавете соса Уорчестър, ригана, босилека, доматения сос и щипката захар. Намалете температурата и варете соса около 10 минути, докато леко се редуцира.
Междувременно сварете пастата според инструкциите на производителя и отцедете. На дъното на тава сипете половината от доматения сос с каймата, отгоре сипете сварената паста и върху нея остатъка от соса.
Най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и подредете чери доматчетата, срязани на половини. Запечете във фурна за около 20 минути на 200 градуса. Поднесете запеканката топла.