Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Запеканка с паста, кайма и чери домати

Запеканка с паста, кайма и чери домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
16/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотна е тази запеканка - няма да спрете да ядете, докато не я ометете цялата"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • доматен сос - 600 мл
  • паста - 300 г пене или по избор
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати - 100 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете леко за около 2 мин. лука и чесъна.

Добавете каймата и пържете, докато разбърквате и натискате с шпатула, докато стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин.

Добавете соса Уорчестър, ригана, босилека, доматения сос и щипката захар. Намалете температурата и варете соса около 10 минути, докато леко се редуцира.

Междувременно сварете пастата според инструкциите на производителя и отцедете. На дъното на тава сипете половината от доматения сос с каймата, отгоре сипете сварената паста и върху нея остатъка от соса.

Най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и подредете чери доматчетата, срязани на половини. Запечете във фурна за около 20 минути на 200 градуса. Поднесете запеканката топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: