Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Лешниците трябва да са обелени, това става, като се поставят в тава на 150 градуса леко да се запечат, за 10-12 мин. След това се поставят в леко навлажнена памучна кърпа и се разтриват. Tака люспата се отстранява много лесно. Поставят се в блендер и се смилат на пулсаци. Готови са.
1. В купа се счупва яйцето, добавят се захарта, олиото, млякото, нишестето, бакпулверът, солта и всичко се разбърква с телена бъркалка до еднородна смес. На порции се прибавя брашното, разбърква се в началото с дървена лъжица, а последната порция брашно се изсипва върху плот и тестото се измесва до меко и гладко тесто.
2. В купа се счупва яйцето, добавя се захарта, олиото и какаото. Разбърква се с дървена лъжица, добавя се и брашното и отново се разбърква, докато се смесят продуктите. Получава се тежка смес - това ще бъде пълнежът на сладките.
3. Отваря се лист хартия за печене, поръсва се с малко брашно и се поставя тестото. Дели се на три равни части. С една част ще се работи, а другите се завиват във фолио, за да не изсъхват.
Тестото се разточва на правоъгълник, като е малко по-широк, с дебелина около 5 мм. По средата на разточеното тесто с ч. л. се загребва от шоколадовата смес и се поставят топки от плънката една до друга. С помощта на хартията се завива на руло. Оформя се и леко с ръце, търкаля се.
Измерва се със сантиметър/линия и се разрязва на парчета с дебелина 2.5 см. Получените кръгчета се подреждат изправени в тавата с разстояние едно от друго. Следва второто тесто, а след това и третото парче.
Пече се на 170 градуса за около 15/17 мни.
Изважда се от фурната и бисквитите се прехвърлят върху решетка. Бисквитата отгоре трябва леко да е напукана.
Тази бисквита е много обикновена, в нея не присъства масло и предложението е за един по-евтин десерт. Отличава се с приятна хрупкавост и аромат на хубаво какао.