Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сочна торта с кроасани и рула

Сочна торта с кроасани и рула

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сочна торта с кроасани и рула
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Да си знаете занапред - готовите рула в магазина са направени, за да приготвите с тяхна помощ сочна торта"

Необходими Продукти

  • руло с ягоди - около 2 бр. (200 гр. едното)
  • кроасани - 1 пакет малки (5 бр.) с крем ванилия
  • пудинг - 1 бр. на д - р Йоткер ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 6 с.л.
  • бисквити - 10 бр. обикновени
  • шоколад - 1 бр. млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата зависят от големината на формата. Използваната от мен е: дължина 30 см на 12 см широчина

Пригответе продълговата форма за кекс, като я застелите плътно със свежо фолио и оставите стърчащи части, които да могат да се прехлупят върху сладкиша.

Направете пудинга спрямо инструкциите. Сипете захарта в 1 ч.ч. затоплено прясно мляко докато се разтвори. Прибавете сместа за пудинг и разбъркайте хубаво, докато се разтвори.

Междувременно загрейте в съд на котлона на умерена температура останалото мляко до кипване. Добавете разтворения пудинг на тънка струя и бъркайте докато започне да се сгъстява. След като се сгъсти, отстранете от котлона и оставете да се поохлади.

Нарежете рулата на парчета около 1 см. Подредете плътно по дъното и стените на формата. Сипете от пудинга върху рулата на дъното. Върху пудинга подредете плътно по дължина кроасанчета. Отгоре залейте с останалия пудинг и заравнете.

В малко топло мляко потапяйте бисквитите и ги подредете отгоре. Не прекалявайте с потапянето в млякото, тъй като бисквитите ще бъдат дъното на сладкиша и трябва да го държат. Затворете със краищата свежо фолио.

Оставете да се охлади и приберете в хладилника за няколко часа. При готовност разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.

Извадете сладкиша от формата като обърнете, така че бисквитите да са отдолу. Отстранете свежото фолио и украсете с разтопения шоколад. Оставете за малко шоколадът да стегне и нарежете тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: