Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сочна торта с готов крем

Сочна торта с готов крем

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Сочна торта с готов крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
20/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ако не сте опитвали тази, значи няма ни най-малка представа какво е сочна торта"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч..ч.
  • олио - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр
  • есенция ванилия - 1 ч.л.
  • крем
  • пудинг за бисквитена торта - 1 бр. (готов)
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 40 г
  • за декорация
  • шоколадови капки
  • орехов крокан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Прибавете олиото и течната сметана и отново разбъркайте.

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото.

Прибавете сухите съставки към сместа на няколко пъти като разбърквате внимателно с шпатула.

Готовата смес разделете на две равни части.

Изпечете всяка в тава (24 см), застлана с хартия за печене и намазана с малко олио в загрята фурна на 170 градуса за около 12-14 минути, до суха клечка.

Готовите блатове охладете върху решетка.

През това време пригответе крема според указанията на опаковката. Ползвах крем за бисквитена торта на Dr. Oetker. След като кремът е готов махнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато се разтопи.

Във форма за торта със свалящ се борд сложете единия блат. Покрийте с половината от крема. Поставете втория блат и залейте с останалия крем.

Поставете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ. На другия ден декорирайте по желание.

Бърза, лесна и много вкусна торта.

Да ви е сладко! Сочната торта с готов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: