Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Прибавете олиото и течната сметана и отново разбъркайте.
Пресейте брашното с бакпулвера и какаото.
Прибавете сухите съставки към сместа на няколко пъти като разбърквате внимателно с шпатула.
Готовата смес разделете на две равни части.
Изпечете всяка в тава (24 см), застлана с хартия за печене и намазана с малко олио в загрята фурна на 170 градуса за около 12-14 минути, до суха клечка.
Готовите блатове охладете върху решетка.
През това време пригответе крема според указанията на опаковката. Ползвах крем за бисквитена торта на Dr. Oetker. След като кремът е готов махнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато се разтопи.
Във форма за торта със свалящ се борд сложете единия блат. Покрийте с половината от крема. Поставете втория блат и залейте с останалия крем.
Поставете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ. На другия ден декорирайте по желание.
Бърза, лесна и много вкусна торта.
Да ви е сладко! Сочната торта с готов крем е готова.