Сочна торта с бисквити

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Сочна торта с бисквити
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Радост за всички сетива е тази бисквитена тортичка"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Еверест (200 г)
  • обикновени бисквити - 1 пакет (140 г)
  • банани - 1 бр.
  • нишесте - 80 г
  • захар - 7 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл + 100 мл
  • сок от компот - 100 мл
  • За украса
  • бонбонки
  • бисквити - 5 - 6 бр. Еверест
  • конфитюр - от череши или ягоди
  • бисквитени трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема на тортата се кипват 800 мл прясно мляко, към което се прибавя захарта.

Нишестето се разтваря в 100 мл прясно мляко и се сипва при непрекъснато бъркане към заврялото мляко. Когато кремът се сгъсти, се сваля от котлона. При изстиване кремът се сгъстява още.

Всяка бисквита се потапя в сок от компот и се подрежда във форма за торта.

Върху пласта бисквити се изсипва една трета от крема.

Бананът се нарязва на тънки филийки и се подрежда върху крема. Следва нов ред бисквити, напоени в сок от компот.

Пак крем, бисквити и се завършва с крем.

За украса на тортата се поставят бисквити Еверест. В средата на всяка бисквитка се слага ягодка или черешка.

Бисквитената торта се поръсва с бисквитени трохи и се подреждат бонбони.

Оставя се в хладилник докато се изстуди и кремът се стегне.

Сочната торта с бисквити е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: