Начин на приготвяне
За крема на тортата се кипват 800 мл прясно мляко, към което се прибавя захарта.
Нишестето се разтваря в 100 мл прясно мляко и се сипва при непрекъснато бъркане към заврялото мляко. Когато кремът се сгъсти, се сваля от котлона. При изстиване кремът се сгъстява още.
Всяка бисквита се потапя в сок от компот и се подрежда във форма за торта.
Върху пласта бисквити се изсипва една трета от крема.
Бананът се нарязва на тънки филийки и се подрежда върху крема. Следва нов ред бисквити, напоени в сок от компот.
Пак крем, бисквити и се завършва с крем.
За украса на тортата се поставят бисквити Еверест. В средата на всяка бисквитка се слага ягодка или черешка.
Бисквитената торта се поръсва с бисквитени трохи и се подреждат бонбони.
Оставя се в хладилник докато се изстуди и кремът се стегне.
Сочната торта с бисквити е готова.