Начин на приготвяне
Сваряваме качамака във врящата вода, заедно с шарлана и хималайската сол. Докато го прибавяме, разбъркваме с телена бъркалка, за да не стане на бучки.
След като е напълно сварен, в тенджера или тиган задушаваме чушките, овкусени с хималайска сол и шарлан, за да не залепнат.
Като поомекнат подправяме с черен пипер, ситно стрит сушен босилек, на ситно нарязано люто чушле и по желание щипка чубрица. Заедно с разбърканите яйца разбъркваме, докато поврят малко.
Разпределяме качамака в 3 дълбоки порции и сипваме отгоре чушките с яйцата. Ароматно ястие, подходящо за един весел обяд!
Нежен качамак с наситен на вкусове миш-маш с чушки!