Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с миш-маш от чушки и яйца

Качамак с миш-маш от чушки и яйца

Качамак с миш-маш от чушки и яйца
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Какво става, когато съчетаете две от любимите си традиционни гозби - УНИКАЛНО вкусно става, ето какво"

Необходими Продукти

  • За качамака
  • качамак - 200 г
  • вода - 1 л
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • шарлан - 1 с.л.
  • За чушките с яйца
  • чушки - 15 - 20 бр. средно малки
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • шарлан - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка по желание
  • люти чушки - 1/4 бр. от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме качамака във врящата вода, заедно с шарлана и хималайската сол. Докато го прибавяме, разбъркваме с телена бъркалка, за да не стане на бучки.

След като е напълно сварен, в тенджера или тиган задушаваме чушките, овкусени с хималайска сол и шарлан, за да не залепнат.

Като поомекнат подправяме с черен пипер, ситно стрит сушен босилек, на ситно нарязано люто чушле и по желание щипка чубрица. Заедно с разбърканите яйца разбъркваме, докато поврят малко.

Разпределяме качамака в 3 дълбоки порции и сипваме отгоре чушките с яйцата. Ароматно ястие, подходящо за един весел обяд!

Нежен качамак с наситен на вкусове миш-маш с чушки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: