Начин на приготвяне
Маслото леко се затопля, за да омекне, след което разбивам добре с пудрата захар. Към тях постепенно прибавям жълтъците.
Към разбитата смес добавям разбитите захар и белтъци на сняг, брашното, нишестето, ядките и ароматите -
ванилия, лимонена кора и стритата на прах мента.
Към една трета от сместа слагам какао. В намазана с масло и поръсена с брашно форма изсипвам последователно от едната и от другата смес.
Пека на умерена фурна. Изпечения кейк внимателно изваждам от формата и го поставям на метална решетка.
В отделен съд изсипвам сиропа от мента и редуцирам, докато остане наполовина. Към него прибавям шоколада и с разтопената глазура поливам изстиналия кейк. По желание се гарнира с филирани бадеми.