Начин на приготвяне
В купа с миксер разбийте, първо, яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете олиото и киселото мляко.
Настържете кората и изстискайте сока от портокалите и ги добавете. Разбъркайте.
След това добавете пресято брашното и бакпулвера. Разбърквайте на средна степен на миксера до получаване на хомогенна смес. Изсипете сместа в тавичка и печете на 180 °C за 45 мин.
През това време пригответе глазурата, като в тенджера изсипете млякото и маслото, а след това прибавите какаото и шоколада.
Разбърквайте добре, докато се смесят съставките и има консистенцията на сироп.
След като е готов портокаловият сладкиш, го извадете върху решетка, за да изстине напълно.
Изсипете глазурата върху него и го нарежете на парчета.
Подредете ги в поднос и сервирайте парчетата портокалов сладкиш с шоколадова глазура
Добър апетит!
Вижте още как най-лесно се белят портокали, както и защо да хапвате по-често портокали.