Бамя с гъби и дребни лукчета

13/05/2019
"Богата зеленчукова гозба, която много ще допадне на всички, които я опитат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бамя - 700 - 800 г
  • лукчета - 1 ч.ч. дребни
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • домати - 4 бр.
  • растително масло - 4 с.л.
  • вино - 1 винена чаша
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжчиците на бамята се отрязват и тя се измива.

Измитите и почистени домати и гъби се нарязват на малки парчета.

Дребният лук се обелва и се вари в малко вода с щипка сол.

Като поомекне, към него се прибавят всички останали продукти (без магданоза) и 1 чаена чаша гореща вода.

Ястието се вари на тих огън, захлупено с капак, около 40 мин.

Наръсва се с магданоз и се поднася студено.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар