Сандвич с авокадо и поширано яйце в микровълнова

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
19/12/2018
"Практичната домакиня знае как да пошира яйце в микровълновата, а всичко останало може да научите в рецептата "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хляб - 2 бр., филии
  • яйца - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л., смлян
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се почиства от костилката и се изважда с помощта на лъжица. Намачква се с вилица, подправя се на вкус със сол и лимонов сок.

Хлябът се пече в тостер, след това се намазва с акокадото. В керамична купа се налива водата, щипка сол и оцетът.

Внимателно се чуква яйцето, жълтъкът се пробожда с нож. Слага се в микровълновата на 750 W за 2-3 минути.

След това пошираното яйце се изважда внимателно и слага върху намазаната филийка с авокадо.

Саднвичът се поръсва с черен пипер и щипка сол.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар