Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с авокадо и поширано яйце в микровълнова

Сандвич с авокадо и поширано яйце в микровълнова

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Сандвич с авокадо и поширано яйце в микровълнова
Снимка: Яница Николова
2 / 3
19/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Практичната домакиня знае как да пошира яйце в микровълновата, а всичко останало може да научите в рецептата"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 бр., филии
  • яйца - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л., смлян
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се почиства от костилката и се изважда с помощта на лъжица. Намачква се с вилица, подправя се на вкус със сол и лимонов сок.

Хлябът се пече в тостер, след това се намазва с акокадото. В керамична купа се налива водата, щипка сол и оцетът.

Внимателно се чуква яйцето, жълтъкът се пробожда с нож. Слага се в микровълновата на 750 W за 2-3 минути.

След това пошираното яйце се изважда внимателно и слага върху намазаната филийка с авокадо.

Саднвичът се поръсва с черен пипер и щипка сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: