Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карамелизирани зеленчуци на тиган

Карамелизирани зеленчуци на тиган

Карамелизирани зеленчуци на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. сиврия
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • хималайска сол
  • бял пипер - млян
  • копър - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна от люспите. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и ги задушете до омекване.

Почистете чушките от семенната част. Нарежете ги на лентички. Нарежете тиквичката на пръчици. Прибавете ги в тигана към останалите зеленчуци.

Прибавете соевия сос и кетчупа.

Разбъркайте и гответе до карамелизирането на зеленчуците.

Овкусете с хималайска сол и млян бял пипер.

При поднасяне поръсете готовите Карамелизирани зеленчуци на тиган със свеж копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: