Начин на приготвяне
Чушката се измива и почиства от семките. Нарязва се на кубченца. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на кубчета.
Печурките се измиват и нарязват на филийки. Зеленият фасул се нарязва на по-къси лентички. Броколите се измиват и нарязват на розички.
Лукът се почиства си нарязва на ситно. Пушеното месо се нарязва на кубченца. Доматът се измива и нарязва на ситно.
В дълбок тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът, чушките, печурките и моркова. Запържват се.
Добавя се пушеното месо. Добавят се доматите и зеленият фасул и броколите.
Добавя се малко захар и малко вода, за да омекнат зеленчуците. Добавя се оризът и вода.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Оризът на тиган се бърка до сготвяне на всички продукти.
Оризът със зеленчуци на тиган се приготвя бързо и е чудесна гарнитура за всяко месце.