Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват като за пържене, но малко по дебели резени. Варят се в посолена вода да омекнат за 10 минути, но да не стават на каша. и се отцеждат. В тава, намазана с олио, сипваме варени картофи, овкусени със сол на вкус, черен пипер и чубрица.
Отгоре се поръсва с парчета топено сирене, натрошено сирене и леко се разбърква с лъжица олио. В купа се разбиват яйцата, добавя се прясно мляко, настърган кашкавал, сол, черен пипер и мащерка.
Заливаме продуктите, тавата леко се поклаща да попие навсякъде и печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до златисто, да стегне заливката. Нарязва се запеканката на квадрати и се сервира. Да ви е сладко!
Уникална картофена запеканка - опитайте!