Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли със сирена на фурна

Вратни пържоли със сирена на фурна

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Вратни пържоли със сирена на фурна
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"По аромата ще познаете тези вратни пържолки със сирена и ще го следвате неотлъчно до първоизточника в кухнята"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.500 кг
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • моцарела - 400 г сирене
  • кашкавал - за поръсване
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския врат нарязваме на сочни пържоли, овкусяваме ги със сол, черен пипер и соев сос, оставяме ги в хладилника за 2 часа.

Лука, чесъна и гъбите почистваме, нарязваме ги на парченца и ги слагаме в тавата.

Върху тях подреждаме пържолите и наливаме бирата, покриваме с фолио и печем на 200°C за около час и половина.

Премахваме фолиото и слагаме кръгчета моцарела, настърган кашкавал, запичаме до златисто вратни пържоли със сирена на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: