Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Празени нагънати банички

Празени нагънати банички

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Празени нагънати банички
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Банички с праз за мързеливите дни, прекарани вкъщи с близките ви хора"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр. фини
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 малка щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 2 щипки ронена суха
  • праз - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме олиото и го загряваме. Нарязваме праза на дребно и го слагаме вътре. Разбъркваме и задушаваме праза. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер. Добавяме и ронена сушена чубрица. Разбъркваме всичко.

Когато е готово, сваляме от огъня. Оставяме малко да изстине сместа.

В купичка разбиваме яйцето, което ще ни е нужно за намазване на баничките. Разгъваме корите и слагаме една върху друга 2 от тях. Режем корите от към широката част на две или на три.

По цялото парче разпределяме от сместа. Подвиваме двата странични края и нагъваме баничката. Така правим и с другите продукти. От две кори правим 2 или 3 банички.

В тава слагаме лист хартия за печене. Нареждаме баничките. Отгоре мажем с яйцето и слагаме по малко от маслото на места по баничките. Печем в предварително загрята на 180°C фурна до приятен загар.

Хапваме баничките с праз с кисело мляко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: