Начин на приготвяне
В тиган слагаме олиото и го загряваме. Нарязваме праза на дребно и го слагаме вътре. Разбъркваме и задушаваме праза. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер. Добавяме и ронена сушена чубрица. Разбъркваме всичко.
Когато е готово, сваляме от огъня. Оставяме малко да изстине сместа.
В купичка разбиваме яйцето, което ще ни е нужно за намазване на баничките. Разгъваме корите и слагаме една върху друга 2 от тях. Режем корите от към широката част на две или на три.
По цялото парче разпределяме от сместа. Подвиваме двата странични края и нагъваме баничката. Така правим и с другите продукти. От две кори правим 2 или 3 банички.
В тава слагаме лист хартия за печене. Нареждаме баничките. Отгоре мажем с яйцето и слагаме по малко от маслото на места по баничките. Печем в предварително загрята на 180°C фурна до приятен загар.
Хапваме баничките с праз с кисело мляко.
Да ви е сладко!