Празени кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Празени кюфтета
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
30/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • праз - 1/2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • самардала - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • галета
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се бланшира и се нарязва на ситно. Картофите се сваряват, изчаква се да изстинат и се настъргват.

Към картофите се добавя празът, разбитите яйца, настърганите сирене и кашкавал, наситнените зелени подправки, солта, самардалата и черният пипер.

Получава се меко и лепкаво тесто, от което се оформят плоски кюфтета, не по-дебели от 2 см., които се овалват в галета и се пържат в сгорещена мазнина до хрупкава златна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: