Начин на приготвяне
На три яйца предварително извадени на стайна температура отделяме белтъците. В купа си слагаме белтъците. Разбиваме ги продължително с бъркалка до побеляване и гъста смес. Добавяме захарта и пак разбиваме добре.
В киселото мляко слагаме пакетчето бакпулвер и разбъркваме. Добавяме и него в купата. Прибавяме олиото и объркваме много добре всичко. Отцеждаме ½ лимона и сока го слагаме при другите съставки.
Настъргваме кората на 1 цял лимон за вкус и аромат и отново объркваме всичко до еднородна смес.
Най-накрая слагаме брашно постепенно на части и объркваме с шпатула. След като стане трудно объркването с шпатула и се получи гъста смес, добавяме още малко брашно и доомесваме с ръка.
Трябва да се получи гладко и меко и леко лепкаво тесто. Слагаме хартия за печене в голяма тава /най-добре на тавата на фурната/. Откъсваме си части от него. Оформяме топки с ръце и ги нареждаме на разстояние.
Получават се 16-17 бр. курабийки Ръсим ги със захар отгоре и печем в загрята предварително на 180-190°C. фурна до готовност.
След като са готови курабийките, ги вадим с шпатулка и редим в чиния.
Хапваме със сок.
Да ви е сладко!
Коментари