Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Лимонови Великденски курабийки

Лимонови Великденски курабийки

редакция:
Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Автор
2k12k4k5
Лимонови Великденски курабийки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Две основателни причини да ги опитате - Великден е, и са неверотяно вкусни и ароматни."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова есенция - 1 ампула
  • лимон - 1/2 кората
  • брашно - за средно твърдо тесто
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, като отделите един жълтък за намазване.

Изгасете содата във киселото мляко. Пресейте брашното и с всички продукти замесете меко тесто като към края прибавете мазнината.

Оставете да отпочине за около 30 минути, след което оформете топчета и ги редете върху застлани тави с хартия за печене на разстояние.

Намажете курабийките с разбития жълтък с малко мляко или вода и поръсете със захар.

Печете курабийките в умерено загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Лимоновите Великденски курабийки са готови.

Вижте също как да си направите лимонови напукани сладки или любимите великденски курабии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: