Начин на приготвяне
Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и хлебната сода, разбийте добре. Добавете яйцето, лимоновата кора и лимоновия сок.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две, покрийте и оставете в хладилника за 1‐2 часа.
Разточете половината тесто върху набрашнена повърхност, докато се получи пласт с дебелина 1 см. С помощта на метална формичка с назъбени краища изрежете кръгчета и ги наредете на 2‐3 см. един от друг върху не подмазана тава.
Печете 8‐10 минути при 200ºС или докато отдолу леко покафенеят. Повторете действията и с останалото тесто.