Слепени коледни меденки с аромат на ром

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2954168903
26/12/2018
"Коледни меденки, при които ромът е за аромат, но ние нямаме нищо против да присъства и на трапезата, все пак е празник "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 449
  • Преглеждания за месеца919
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете яйцата, меда, содата, разтопеното масло, ванилията, канелата, кардамона /ако желаете/ и есенцията ром.

От всички продукти постепенно замесете меко, но нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно, но внимавайте да не сложете прекалено много брашно, защото тестото ще стане твърдо.

Готовото тесто завийте в прозрачно фолио и оставете в хладилник да почине около час.

След това извадете разделете на няколко топки. Разточете и изрежете желаните формички. В тава за печене поставете хартия за печене и подредете меденките.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 мин. Оставете да изстинат добре за една нощ и на следващия ден слепете меденките с конфитюр по ваш избор. Аз използвах от горски плодове. А ако желаете, може да си ги хапнете и така.

Уточнение: Слепените меденки са 30 броя, а неслепените съответно 60. Както и да решите да ги направите, със сигурност ще се харесат на семейството ви.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар