Слепени коледни сладки

Слепени коледни сладки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Най-великото изобретение за Коледа - слепени коледни сладки - изяждате две, а ви се брои за една"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 150 г краве
  • бадеми - 150 г смлени
  • пудра захар - 50 г
  • брашно - 150 г
  • кардамон - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • какао - 2 с.л. (за оцветяване)
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - 1/2 бурканче за слепване
  • стафиди - шоколадови и златни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете продуктите на стайна температура, маслото трябва да е меко. Към него добавете пудрата захар и започнете да мачкате с ръце, добавете яйцето и отново разбъркайте.

Сипвайте по малко от брашното, смлените бадеми и всички аромати.

Омесете гладко тесто, малка част от него омесете със какао, покрийте с домакинско фолио двете теста и оставете в хладилник за около час.

След като се е охладило разточете първо бялата част тесто на кора дебела около 4-5 мм.

С различни формички изрежете сладките и подредете в тава покрита с хартия за печене, какаовото тесто оформете по същия начин.

Загрейте фурната на 150 градуса и печете сладките около 10 минути, след като ги извадите и се охладят ги слепете с мармалад или сладко.

Поръсете слепените сладки с пудра захар и сложете от златните стафиди.

Слепените коледни сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: