Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми в тенджера под налягане

Постни сарми в тенджера под налягане

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Постни сарми в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Когато наистина обичате сармите и никак, ама никак не ви се чака - пригответе експресни постни сарми в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кисело зеле - листа - колкото да стигнат за увиване на плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушават се лукът и настърганият морков. Прибавят се червеният и черният пипер, солта и оризът, заедно с 1 к.ч. вода.

След като се поеме водата, се оставя настрани да се охлади леко.

Навиват се сарми с желаната големина.

В тенджера под налягане се поставя скаричка (от старите тенджери под налягане), и сармите се редят върху нея.

Притискат се с чиния. Налива се вода до покриване на всички зелеви сарми. От завирането се варят 40 минути.

После нашите Постни сарми в тенджера под налягане са готови за поднасяне на Бъдни вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: