Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и обезкостяват на пилешки пържоли. Нарязват се на 2 парчета. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри кубчета. Морковите е обелват и измиват. Нарязват се на едри кръгчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Чесънът се обелва и нарязва на 2. Гъбите се измиват добре. Доматите се измиват и режат на 4.
В тенджера под налягане за микровълнова се нарежда ред месо. Тя ще сготви ястието за 30 минути, като гювеч за 3 часа. Чудесно улеснение за забързаното ежедневие. Редим от всички зеленчуци. На четири реда.
Добавят се черен пипер и дафинов лист. Овкусява се със сол. Полива се с виното. По ваша преценка може да се добави още малко водичка. Затваря се добре с капака.
Пуска се в микровълновата за 30 минути. След изтичане на времето се изкарва от микровълновата с ръкохватки, върху дъска. Оставя се да почине 15 минути.
Тенджерата се отваря и чомлекът с пилешко е готов за консумация.
Чомлек в тенджера под налягане за микровълнова - модерен прочит на традиционния чомлек.